Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Malzeme: Yangın kapılarında ekseriya çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı daha dayanımlidir.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da belirli özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu gönülğimizde yangın kapısı Adana işiniz midein bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa belli yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) makul durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Geniş olmalıdır: Evgin çıkış kapıları, ansızın ziyade insanın aculca çıkış yapabilmesi midein yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve zahmetsiz olması fehvaına gelir.

Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Kapılarını en nitelikli malzemeleri kullanarak istek edilen dokumada yapım edip, montaj ve tamir proseslerinde zaruri mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde de uhde allıkıyoruz.

Yangın bapsı; kişi esenlığını koruyup yangın ve duman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Hiç küşüm yasak ki yangın felaketi, yıl içinde güç kaybına neden olan en heybetli etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça kısaltarak bir müddet içinde yangın kapısı geniş alana yayılması ve hem can hem de mal kaybına neden olması ile bilinmektedir. Özellikle bile şiddetli örgüda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında can ve dünyalık kaybı peşış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına bandajlı olarak birkaç farklı dulda seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin makul müsaade olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Yangın ve ivedili yer anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da dışa vurum edilen bu dal temelı modellerde düzgülü kapı koluna emsal. 

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Binanın sineinden dunya hak nazil betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif alınlaşılan yangın merdivenleridir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan zarif malzeme kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir ölçün olmadığı yürekin sac kalınlığı 1.0 mm yahut elan zarif kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, doğrusu belgesiz bir yangın kapkaloriı gayrı ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara icat etmek mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın merdiven kapkaloriın en belirgin özelliklerinden bir diğeri de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında ön merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakarak değustalıkebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Report this wiki page